Wat is LASO

LASO – Stichting voor Latijns-Amerikaans Sociaal en Economisch Onderzoek – is een gespecialiseerd centrum dat zich inzet voor de sociale, economische, culturele en wetenschappelijke betrekkingen tussen Latijns-Amerika en Europa, en voor internationale ontwikkelingssamenwerking wereldwijd. LASO is gevestigd in Amsterdam (Nederland) en heeft vier werkgebieden: onderzoek, consulting, training en voorlichting.

LASO in MOKUM Gedeelde Geschiedenis

LASO ontstond in 1984 als een initiatief van Latijns-Amerikaanse en Europese onderzoekers om internationale netwerken en samenwerking tot stand te brengen, en de kennis van sociale, economische en culturele processen in Latijns-Amerika, Europa en de wereld te verdiepen.

Tegenover de uitdagingen van vandaag, die Latijns-Amerika en Europa delen, zoals armoede, ongelijkheid en migratie, klimaatverandering, geglobaliseerde economische betrekkingen en de kwetsbaarheid van mensenrechten, legt LASO de nadruk op participatieve benaderingen, sociale integratie en diversiteit. Wij werken in bi-regionale strategie├źn, met overheidsbeleid, de lokale actoren, het maatschappelijk middenveld, onderzoek en de particuliere sector.