Internationale cursussen op maat

LASO biedt gespecialiseerde trainingscursussen aan over internationale samenwerking, overheidsbeleid, economische ontwikkelingskwesties, geïntegreerde strategieën, projectontwerp en -beheer, monitoring- en evaluatiebenaderingen, inclusie en aanverwante onderwerpen.

Onze cursussen hebben een participatieve aanpak en worden direct gevoed door ons onderzoek en advieswerk. Wij spreken de taal van verschillende donoren en internationale ontwikkelingsorganisaties: de OESO, de Europese Unie, IADB, GIZ, AECID, de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking, de Wereldbank en het VN-systeem.

Elke training wordt “op maat” en in samenwerking met de deelnemende organisaties ontworpen, waarbij de inhoud, het niveau en het formaat worden aangepast aan hun behoeften en omstandigheden, of het nu gaat om ministeries, lokale autoriteiten, maatschappelijke organisaties of sociale en milieuorganisaties. De kwaliteit van het selectieproces wordt gegarandeerd door zorgvuldige behoeften- en curriculumanalyse, specifiek geselecteerde teams van experts en facilitators, en systematische impactmonitoring.

De trainingsvormen zijn aangepast aan elke case: met groeps- of individuele focus, in het Engels, Spaans, Portugees, Frans, Nederlands of andere talen, die in Europa, Latijns-Amerika of elders worden gegeven, of als een virtuele cursus (e-learning).

Enkele belangrijke voorbeelden zijn: