Visies op het slavernij verleden

LASO participeert in het debat over het Nederlandse slavernijverleden en de historische herdenking daaraan. De Gemeente Amsterdam organiseert sinds 2017 een open proces in de aanloop naar een Nationaal Museum over dit beladen onderwerp. Vele organisaties en individuen namen hieraan deel. De levendige discussies lieten zien hoe actueel het onderwerp nog altijd is. Het verleden is niet voorbij; onrecht en ongelijkheid woekeren nog steeds voort in de samenleving. Een slavernijmuseum is niet alleen een historische, maar vooral een maatschappelijke discussie. LASO blijft aan dit onderzoek bijdragen vanuit onze eigen kennis en ervaringen. Het onrecht van het verleden heeft wereldwijd sporen nagelaten. Hoe gaat men om met deze erfenis? In Londen bezochten wij het Dockyards Museum.