Helpt Het?

In 2006 voerde LASO de campagne “Helpt het?” over de effectiviteit van ontwikkelingshulp. Hierbij werd een breed en divers publiek betrokken bij meningsvorming over internationale samenwerking. De campagne omvatte:

Straatgesprekken in tien Nederlandse steden, waarbij LASO-vrijwilligers het winkelend publiek benaderden met de vraag “Denkt u dat het helpt?”. Anders dan een opiniepeiling of inzamelingsactie, wilden wij een debat stimuleren en mensen iets wijzer naar huis sturen.

Workshops Kleinschalige Projecten, samen met tientallen Nederlandse solidariteits- en steungroepen, die lokale projecten steunen in Latijns Amerika, Afrika en Azië. De workshops waren gefocust op Onderwijsprojecten, projecten met Inheemse volken, en over Productieve projecten. Deelnemers konden van elkaar leren, hun werk in een breder verband plaatsen, en hun netwerken uitbreiden.

Een tentoonstelling over de praktijk van ontwikkelingssamenwerking, op basis van de eigen collectie van LASO, op diverse locaties in Nederland te zien.

Een kwalitatief onderzoek op basis van genoemde activiteiten, over het Nederlands maatschappelijk draagvlak voor internationale armoedebestrijding.